Vasárnap megint megszakad a kánikula, zivatarok, jégeső, lehűlés várható

Megosztás

Szombaton is be-bezavartak a futó záporok, zivatarok, de vasárnap egy időre elfelejthetjük a strandidőt. Borsodban kevésbé lesz érezhető a lehűlés, de a csapadékban nem lesz hiányunk az átvonuló hidegfront és csapadékzóna miatt.

A szombati hőmérsékletek könnyedén elérték a 30 fokot is, vasárnap ez a tartomány már 23 és 27 fok között alakul Borsod megyében, mivel egy kiterjedt csapadékrendszer vonul át felettünk. (Időkép)

Északnyugat felől érkezik az öntözés, esőre, záporokra és már reggeltől zivatarokra kell számítani. Előreláthatólag délelőtt az ország északnyugati felét érinti, így eleinte a délkeleti részeken még kisüt a nap, míg délután északnyugat felől kezd felszakadozni a felhőzet. Napközben sokfelé kell számolni akár kiadós mennyiséggel, a zivatarokat jégeső kísérheti, majd késő délutánra, estére az ország délkeleti harmadára szorul vissza a csapadékrendszer.

Jelen állás és az előrejelzések szerint most huzamos ideig nem kell óriási kánikulával számolnunk Miskolcon és környékén, a melegebb napokon is 30 fok alatt marad a nappali csúcshőmérséklet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek